OHM SpaceX Mission Package (2016-present)

Kyle

Armchair Astronaut
Addon Developer
Joined
Mar 17, 2008
Messages
3,683
Reaction score
28
Points
88
Website
orbithangar.com
Yea, I'll post something sometime this weekend to fix and update everything.
Sorry it's been longer than weekend, but I'm going to still update these scenarios. I'm thinking about using VesselBuilder instead of Spacecraft3 for the satellites, to avoid problems like dropsofjupiter34 is encountering (although I don't know why, the scenario runs fine for me). These scenarios are actually surprisingly difficult to make, because I strive to add real ASDS locations, real parking orbits, real TLEs for the ISS, real ISS configurations at the time of launch (including which Soyuz or resupply vehicle is docked, and which can be especially tedious when backtracking to make/update historical scenarios), real payload masses (down to the kg), real amount of fuel in the F9, real positions of the FRV. A lot of this information is guess-work based on vague public info, which makes it even harder. Plus I just graduated college and I'm moving to Illinois in about two weeks, so Orbiter is low on my focus right now. I have to make some allowances to be able to get the boosters to land, especially in the case of GTO and Starlink missions, but still it's not easy to keep organized.
 
Last edited:

Gargantua2024

Active member
Joined
Oct 14, 2016
Messages
289
Reaction score
137
Points
43
Location
San Jose Del Monte, Bulacan
Hi, Kyle...I've made a VesselBuilder version of the Eurostar-3000 satellite bus included in this [ame="https://www.orbithangar.com/searchid.php?ID=5965"]addon[/ame] which is used in SES-10, SES-12, and EchoStar 105...

This is the file, hope you'll like :)
 

Attachments

Joined
Sep 9, 2013
Messages
97
Reaction score
0
Points
6
Location
Sullivan's Island
I just downloaded the config file and VesselBuilder, but I don't know how to implement it for the Falcon9 addon to actually put the payloads on top.
 

Kyle

Armchair Astronaut
Addon Developer
Joined
Mar 17, 2008
Messages
3,683
Reaction score
28
Points
88
Website
orbithangar.com
Might as well start off 2020. I'll go back and update for the rest of 2019, I promise :)

Starlink 2 and Inflight Abort Test scenarios!

NOTE: For the Inflight Abort Test, terminate the engines manually at T+88 seconds into flight, and then abort the Crew Dragon. Requires BrianJ's Crew Dragon addon, obviously.
 

Attachments

BrianJ

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Apr 19, 2008
Messages
1,218
Reaction score
9
Points
38
Location
Code 347
Hi Barry,
you need to cut the Falcon9 engines, then switch focus to Dragon and press A for Abort.
I didn't include a "Flight Termination System" for my Falcon9 - so no "Boom!" :p
Cheers,
Brian
 

Kyle

Armchair Astronaut
Addon Developer
Joined
Mar 17, 2008
Messages
3,683
Reaction score
28
Points
88
Website
orbithangar.com
Hi Barry,
you need to cut the Falcon9 engines, then switch focus to Dragon and press A for Abort.
I didn't include a "Flight Termination System" for my Falcon9 - so no "Boom!" :p
Cheers,
Brian

Hmm, doesn't MS2015 have an option to destroy a vehicle? Could be something worth trying out on my end.
 

Gargantua2024

Active member
Joined
Oct 14, 2016
Messages
289
Reaction score
137
Points
43
Location
San Jose Del Monte, Bulacan
Hmm, doesn't MS2015 have an option to destroy a vehicle? Could be something worth trying out on my end.
MS2015 surely does! :)

---------- Post added 02-03-20 at 03:15 AM ---------- Previous post was 02-02-20 at 10:36 PM ----------

Here's the guidance file if you'd like:):
Falcon9_IFA.txt
Code:
-10=Playsound(XRSound\Launch\Falcon9_IFA.wav)
0=engine(0,100,1)
1=engine(100,100,1)
5=orbit(200,200,51.6,1)
86=engine(100,10,1)
87=engine(10,0,1)
;88=Crew Dragon abort system activate
96=explode()
 

barrygolden

Active member
Joined
Nov 3, 2009
Messages
492
Reaction score
8
Points
33
Location
North of Houston
Hi Barry,
you need to cut the Falcon9 engines, then switch focus to Dragon and press A for Abort.
I didn't include a "Flight Termination System" for my Falcon9 - so no "Boom!" :p
Cheers,
Brian

Brian you did such a super job with the explosion with your LRO addon that having the 1st stage blow up might be pretty cool. You might look at adding more flame to the super Draco's as well. Having said all of that might be a lot of work for a non recurring event. I did enjoy this one. Hey there are 2 more Dragon 2's in the shop One will be used for cargo only.
 

Donamy

Addon Developer
Addon Developer
Donator
Beta Tester
Joined
Oct 16, 2007
Messages
6,768
Reaction score
12
Points
113
Location
Cape
Will it have super Dracos, for a little testing ?
 

soumya-8974

Coronaut
Joined
Aug 14, 2018
Messages
356
Reaction score
32
Points
28
Location
Corona planet
I have reuploaded SpaceX add-on on Orbithangar with Kyle's permission (under the name "SpaceX Mission Package (2015-present) by Kyle"). It is currently awating staff approval.
 
Last edited:

Kyle

Armchair Astronaut
Addon Developer
Joined
Mar 17, 2008
Messages
3,683
Reaction score
28
Points
88
Website
orbithangar.com
No need for that now, OHM is nearly back online. I'm still having problems uploading the scenario packages (I can't login, but this appears to be a known issue for many users).
 
Top