Project D3D11Client download and installation instructions

Goth

Occasional orbinaut
Donator
Joined
Aug 1, 2008
Messages
424
Reaction score
0
Points
0
Thanks, that works. Maybe your file is more recent compared to that in the orbiter folder.
 

orb

O-F Administrator,
Administrator
Joined
Oct 30, 2009
Messages
14,023
Reaction score
0
Points
0
Thanks, that works. Maybe your file is more recent compared to that in the orbiter folder.
So it appears you didn't read it whole, after all. The same link to vcredist is posted in the issue report I also linked in the 2nd thread you have read, as well as in the post above yours. :p
 

Goth

Occasional orbinaut
Donator
Joined
Aug 1, 2008
Messages
424
Reaction score
0
Points
0
Yep I've read negligently.

So, I start a scenario, the window hangs after the loading. All white.
Yes, I checked the client in the modules tab.
Yes, I'm running _ng.exe.

Log says:
---------------------------------------------------------------
>>> WARNING: Obsolete API function used: oapiBlt
Colour key argument not supported by graphics client
---------------------------------------------------------------

It doesn't work with any scenario.
 
Last edited:

Deep Blue

New member
Joined
Jun 21, 2010
Messages
14
Reaction score
0
Points
0
Bitbucket updated their UI, so I though I would post on how to change the how-to to reflect the changes

Change 1. & 2. to the following
1. Go to https://bitbucket.org/asmi/ovp and click "Downloads" near the top middle of the screen. Then click the "Branches" subcategory under where you just clicked.

2. Locate the branch you want to download, Currently D3D11Client - Terrain, and on the right side of the screen, click "zip". You'll get file with name like "asmi-ovp-e90912175309.zip".

It also looks like you have a permalink to the most current version
https://bitbucket.org/asmi/ovp/get/D3D11Client - Terrain.zip

But IDK if you are going to migrate back to the master when you're done with the terrain. just a thought.
 

vinny5000

New member
Joined
Nov 28, 2012
Messages
240
Reaction score
0
Points
0
Hi, asmi!

I'm having getting d3d11 client to work. Is CVS required to run d3d11 client? Please help me with this. Thanks!!

cheers,
Vincent
 

dumbo2007

Crazy about real time sims
Joined
Nov 29, 2009
Messages
675
Reaction score
0
Points
0
Location
India
I dont think you need CVS to just run the client. You need to download the client and paste it into your Orbiter folder.

Development of the client happens through mercurial on bitbucket now.
 

vinny5000

New member
Joined
Nov 28, 2012
Messages
240
Reaction score
0
Points
0
Hi, guys!

I tried look for the d3d11 client. I've read the instructions on how to get the d3d11 client, but when I open up bitbucket, I don't see anything that look like branches. Please help me get the d3d11 client for me. Thanks!!

Cheers,
Vincent
 

Face

Addon Developer
Addon Developer
Beta Tester
Joined
Mar 18, 2008
Messages
4,228
Reaction score
181
Points
103
Location
Vienna
Hi, guys!

I tried look for the d3d11 client. I've read the instructions on how to get the d3d11 client, but when I open up bitbucket, I don't see anything that look like branches. Please help me get the d3d11 client for me. Thanks!!

Cheers,
Vincent

They changed the BitBucket design a bit, but it is not too complicated.

Instead of point 1 and 2 in asmi's installation procedure above, do the following:
1. Go to https://bitbucket.org/asmi/ovp and click on the "Downloads" tab. Don't be surprised to find an empty downloads list there, the default sub-tab there is the files section (and there are no files in asmi's download section). Instead just choose the Branches sub-tab, and you should see a list of all available branches.
2. Search for the "D3D11Client" entry and click the "zip" link on the right side. You'll get file with name like "asmi-ovp-5583c998327f.zip".

Also note that the link scheme on BitBucket is very easy. Just enter "http://bitbucket.org/asmi/ovp/get/<name>.zip" into your browser, with <name> being whatever version reference you want - branch name ("D3D11Client"), tag, hash-code, etc. It will get you the appropriate version as ZIP archive.

regards,
Face
 

vinny5000

New member
Joined
Nov 28, 2012
Messages
240
Reaction score
0
Points
0
Hi, guys!

I got a problem, when I tried to download the d3d11, then the d3d11 couldn't be downloaded, retry, and I clicked on retry, it is no go. Please check this out. Thanks!!

Cheers,
Vincent
 

Weirdo Earthtorch

New member
Joined
Mar 23, 2008
Messages
165
Reaction score
0
Points
0
Hi, guys!

I got a problem, when I tried to download the d3d11, then the d3d11 couldn't be downloaded, retry, and I clicked on retry, it is no go. Please check this out. Thanks!!

Cheers,
Vincent

Hi Vincent

I just followed Face's instructions in the post above yours and got a D3D11 client download with no problem. Installed (well, extracted over a clean Orbiter Beta) and it runs fine. I don't think there's anything I can amplify from his post, and there doesn't seem to be any issue with bitbucket either.
 

Face

Addon Developer
Addon Developer
Beta Tester
Joined
Mar 18, 2008
Messages
4,228
Reaction score
181
Points
103
Location
Vienna
I got a problem, when I tried to download the d3d11, then the d3d11 couldn't be downloaded, retry, and I clicked on retry, it is no go. Please check this out. Thanks!!

I can't reproduce your problem. If you follow the instructions above, you should currently get this link: https://bitbucket.org/asmi/ovp/get/D3D11Client.zip

If I follow this link, I get my usual download pop-up. If I save to file, it gets downloaded without problems. If I open the file, I see the proper content. If I extract the archive, I get all files running.

Please check your internet connection and/or permissions.
 

Ripley

Tutorial translator
Donator
Joined
Sep 12, 2010
Messages
2,960
Reaction score
191
Points
78
Location
Rome
Website
www.tuttovola.org
...current build is only compatible with 111105 Beta...
Hi, sorry to bug you with such a question, but does the quoted statement still hold true now that we have a newer beta?
I can't try it myself as I don't have the correct hardware, I just want to keep track with it.
 

orb

O-F Administrator,
Administrator
Joined
Oct 30, 2009
Messages
14,023
Reaction score
0
Points
0
Hi, sorry to bug you with such a question, but does the quoted statement still hold true now that we have a newer beta?
The newest beta added a new function to Sketchpad, so if there was no new build of the graphics client made, it's incompatible.
 

Screamer7

Member
Joined
Sep 14, 2011
Messages
474
Reaction score
20
Points
18
Location
Virginia FS
Hi, sorry to bug you with such a question, but does the quoted statement still hold true now that we have a newer beta?
I can't try it myself as I don't have the correct hardware, I just want to keep track with it.
Ripley, I was under that impression too.
It still wants the 111105 Beta.
 

Screamer7

Member
Joined
Sep 14, 2011
Messages
474
Reaction score
20
Points
18
Location
Virginia FS
Alright, the DX11 client is working now, but it return an error after a while, and crash.
I did a clean Orbiter 100830 install via 7zip.
Then I unzip the orbiter111105-100830diff.7z to the installed 100830 directory.
It load fine although I noticed a lot of missing textures.
Is that the problem?
And that brings me to my second question; which add-on(s) must I download to get rid of that missing texture notifications?
And how do I get the FPS to show on the screen?
You guys doing an awesome job. My 660 GTX appreciate it very much.:)
Thanks.
 

Face

Addon Developer
Addon Developer
Beta Tester
Joined
Mar 18, 2008
Messages
4,228
Reaction score
181
Points
103
Location
Vienna
And how do I get the FPS to show on the screen?

Such general questions would fit better in the development thread, not here in the installation instructions thread.

Regarding the question itself, I guess you are just not familiar with the new Orbiter layout introduced in the beta. The "I" and "F" key is not consumed by Orbiter anymore.
Try activating the framerate plugin. Also check the menu bar configuration dialog with a right click on it.
 

vinny5000

New member
Joined
Nov 28, 2012
Messages
240
Reaction score
0
Points
0
Hi, asmi!

How do I get the D3D11 client to work, do I need to get the CVS from the source forge website which I'm not sure where it's at, and what do I need to type into the CVS to get the D3D11 client to work? Thanks!

Cheers,
Vincent
 
Top