New Orbiter Beta Released (r.13, Mar 7, 2015)

Xyon

Puts the Fun in Dysfunctional
Administrator
Moderator
Addon Developer
Webmaster
GFX Staff
Donator
Beta Tester
Joined
Aug 9, 2009
Messages
6,630
Reaction score
101
Points
138
Location
10.0.0.1
Website
www.orbiter-radio.co.uk
What is the difference between magnet and normal .torrent download links?

A magnet link is a reference to the torrent's hash - the process is a bit involved, but feeding it straight to your client causes it to make an initial download for the torrent metadata (which is usually contained in the torrent file) and then to download the actual content.

In short, they're functionally the same, but magnet links are a little more convenient as you can associate them with your client and there aren't any scrap files to clean up later.
 

Xyon

Puts the Fun in Dysfunctional
Administrator
Moderator
Addon Developer
Webmaster
GFX Staff
Donator
Beta Tester
Joined
Aug 9, 2009
Messages
6,630
Reaction score
101
Points
138
Location
10.0.0.1
Website
www.orbiter-radio.co.uk
No, though each piece of the torrent is verified automatically the included md5sum files are for downloader's reference, to be sure everything went properly. The whole files will not be checked by a torrent client by default.
 

fort

Active member
Joined
Mar 19, 2008
Messages
1,010
Reaction score
6
Points
38
Hello,

Some problems with the DOCKINFO line in scenarios.

With Orbiter rev 10 or Orbiter rev 10-D3D9 and with checklist scenarios - ISS to Mir, Deorbit - i have a CTD at start. If i delete the line DOCKINFO for the DG for example - i have not made others tests - the scenarios works.

good day.
 

jedidia

shoemaker without legs
Addon Developer
Joined
Mar 19, 2008
Messages
9,584
Reaction score
397
Points
173
Location
between the planets
What's the name of the DG? The parsing of the DOCKINFO line has trouble with saces in vessel names, so if one of the vessels showing up there has a space in its name, things can get a bit wonky.
 

fort

Active member
Joined
Mar 19, 2008
Messages
1,010
Reaction score
6
Points
38
jedidia,

...so if one of the vessels showing up there has a space in its name, things can get a bit wonky.

Yes, i know that.

These are the standard dg ( GL01 ) in scenarios/Checklist/Mission 2 - ISS to Mir.scn or Mission 3 - Deorbit.scn and i think that the two haven't change since a long time.


edit
Idem with DG-S and with Atlantis docked at ISS.scn

edit2

msvcr90.dll ?

edit3

Strange: the scenarios works if i remove Orbitersound ( 4.0 ) in the modules.
 
Last edited:

jedidia

shoemaker without legs
Addon Developer
Joined
Mar 19, 2008
Messages
9,584
Reaction score
397
Points
173
Location
between the planets
Strange: the scenarios works if i remove Orbitersound ( 4.0 ) in the modules.

Not so strange, really. Orbiter Sound has not yet been tested extensively in Orbiter Beta.
 

fort

Active member
Joined
Mar 19, 2008
Messages
1,010
Reaction score
6
Points
38
Not so strange, really. Orbiter Sound has not yet been tested extensively in Orbiter Beta.

Not sure that it will be. Dansteph is not on the forum as on the francophone since one year maybe...

But if i see the things without experience or knowledge, it's difficult to etablish relations between orbitersound and DOCKINFO. But...


Edit:

The problem seems to be the same with the release of 04-2014 ( rev 8 i think ).

edit2

Not any problem on Orbiter 2010 P1
 
Last edited:

DanishOrbinaut

Almost on advanced level
Joined
Dec 4, 2014
Messages
20
Reaction score
0
Points
0
Location
Funen, Southern Denmark
Hello,

Am I the only one, who have problems with the DeltaGlider IV? All the scenarios is just going to give the Windows window, saying "orbiter.exe has encountered an error and needs to close". All my other scenarios work just fine. Anyone know a solution?

Best regards,
DanishOrbinaut
 

STS

Active member
Joined
Feb 1, 2009
Messages
352
Reaction score
3
Points
33
Location
Vigo
Website
orbisondas.es
Hello,

Am I the only one, who have problems with the DeltaGlider IV? All the scenarios is just going to give the Windows window, saying "orbiter.exe has encountered an error and needs to close". All my other scenarios work just fine. Anyone know a solution?

Best regards,
DanishOrbinaut

Orbiter 2015 BETA is a Beta. Addons stable for 2010-P1 (last stable orbiter), are not updated yet, and most addons will be updated when the stable new Orbiter is released.

The best idea is not to try "old" addons on the new beta. because a beta (as every beta everywhere) is instable and still in development.
 

DanishOrbinaut

Almost on advanced level
Joined
Dec 4, 2014
Messages
20
Reaction score
0
Points
0
Location
Funen, Southern Denmark
Orbiter 2015 BETA is a Beta. Addons stable for 2010-P1 (last stable orbiter), are not updated yet, and most addons will be updated when the stable new Orbiter is released.

The best idea is not to try "old" addons on the new beta. because a beta (as every beta everywhere) is instable and still in development.

Thank you.

---------- Post added at 10:42 PM ---------- Previous post was at 04:27 PM ----------

One more question:

There is a version of TransX included in the beta, but when I attempt to bring it up, it just answers me with a CTD. If it is included, it should be working?
 

jroly

Donator
Donator
Joined
Jan 26, 2014
Messages
403
Reaction score
0
Points
16
Hello,

Am I the only one, who have problems with the DeltaGlider IV? All the scenarios is just going to give the Windows window, saying "orbiter.exe has encountered an error and needs to close". All my other scenarios work just fine. Anyone know a solution?

Best regards,
DanishOrbinaut

No DGIV does not work, but XR1-XR5 work but a few things make it CTD like opening hover doors etc.
 

Ripley

Tutorial translator
Donator
Joined
Sep 12, 2010
Messages
2,957
Reaction score
183
Points
78
Location
Rome
Website
www.tuttovola.org
So isn't Altea hosting textures anymore?
I keep on getting a 404 on it.
 
Last edited:

jarmonik

Addon Developer
Addon Developer
Beta Tester
Joined
Mar 28, 2008
Messages
2,134
Reaction score
109
Points
63
Website
users.kymp.net
Note that the implementation of cloud shadows isn't complete in the D3D7 client, so if the D3D9 implementation is derived from it, that could be the problem you see. What is missing is the implementation of partial texture overlaps between cloud textures and surface meshes. This isn't going to be trivial, so it might take me a while. If you do find a working solution, I'd be very interested. Apart from that, a temporary fix would be to disable the rotation of the cloud layer, so that partial overlaps don't occur.

The cloud shadow implementation is a little problematic. In DX9 we don't really have many choices. Since, the could tiles do not align with the surface tiles, it would be necessary to generate a shadow tile textures in real-time from a cloud textures by blitting graphics from a two or four different cloud textures into one shadow texture.

An other solution would be using a projective textures. That would get the cloud shadows to appear correctly on a surface of a planet but that's likely a minor issue. This method would also require rendering the clouds into the projection texture. Which might require a tricky mathematics to get it work properly and optimally.
 

jarmonik

Addon Developer
Addon Developer
Beta Tester
Joined
Mar 28, 2008
Messages
2,134
Reaction score
109
Points
63
Website
users.kymp.net
What's the status of BaseTiles ? Is the Orbiter 2015 still supporting them ? If I recall, they are "baked" into the surface tiles but what about planets using the the old tile format ?
 
Top