Vessel Dragon Fly for Titan

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
8,707
Reaction score
2,683
Points
203
Location
Dallas, TX
Got her to fly better
aD9ejQT.jpg


One issue is I am shifting the mesh up/down . Not sure if you can change the Y pos. So in external view the mesh may be above and so you have to zoom out.
 

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
8,707
Reaction score
2,683
Points
203
Location
Dallas, TX
Try this:
https://drive.google.com/open?id=1kW0VxZq_8aFUCVMDxWEgi5YwoCF3IpNj

G starts the blades spinning.
3 raises the HGA
1/2 rotate the HGA

Keypad 7/9 raise/lower
+/- increase/decrease throttle
8/2 forward/lower
4/6 side travel

So to move forward increase the throttle + speed is on the HUD. the press and hold 8 and the craft will move forward. when you release the key the craft will stop moving forward
 

barrygolden

Well-known member
Joined
Nov 3, 2009
Messages
949
Reaction score
298
Points
78
Location
North of Houston
Hey John way cool and I do like the controls, easy to fly around and land. While your having a go at this it would be nice to see the one planned for Mars 2020 and have it fly the same way. I think it was just a box the a single counter rotating blade system and small landing legs.
 

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
8,707
Reaction score
2,683
Points
203
Location
Dallas, TX
Here is the Marscopter2020.
https://drive.google.com/open?id=1Hc_v67TZ2yAV2Y0L7zHa5M_rPjvXbtgY

So one issue.
The camera view from below seem to be the same as the horizon one?
TUxCif8.jpg


Code:
void MARSCOPTER2020::SelectCockpitView(int CAM) {
	switch (CAM) {
	case 0: //FRONT
		SetCameraDefaultDirection(_V(0, 0, 1));
		SetCameraOffset(_V(0, height+1, 3.121));
		oapiCameraSetCockpitDir(0, 0);
		break;
	case 1: //bottom
		SetCameraDefaultDirection(_V(0, 1, 0));
		SetCameraOffset(_V(0, height, 0));
		oapiCameraSetCockpitDir(0, 0);
		break;
	
	}
}

pxeXt1H.jpg


Looked at vs2. To see if there is a way to change the altitude. I shift the mesh
 
Last edited:

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
8,707
Reaction score
2,683
Points
203
Location
Dallas, TX
So tried adding hover to the dragonfly and when I apply the thrust it ctds.
Code:
ph_main = CreatePropellantResource(FUELMASS);
	th_hover[0] = CreateThruster(_V(5, 0, 5), _V(0, 1, 0), 100 / 4, ph_main, RCS_ISP);
	th_hover[1] = CreateThruster(_V(-5, 0, 5), _V(0, 1, 0), 100 / 4, ph_main, RCS_ISP);
	th_hover[2] = CreateThruster(_V(5, 0, -5), _V(0, 1, 0), 100 / 4, ph_main, RCS_ISP);
	th_hover[3] = CreateThruster(_V(-5, 0, -5), _V(0, 1, 0), 100 / 4, ph_main, RCS_ISP);

	
	thg_hover = CreateThrusterGroup(th_hover, 4, THGROUP_HOVER);


the scn:
Code:
df:DRAGONFLYTITAN
  HGAROT 0.5000
  HGA 0 0.0000
  STATUS Landed Mars
  POS -135.4300000 12.7400000
  HEADING 315.60
  ALT 0.000
  AROT 48.850 22.257 -48.659
  AFCMODE 7
  PRPLEVEL 0:1.000000
  NAVFREQ 0 0
  XPDR 468
END
END_SHIPS

so maybe hover can not be used?
 
Top