General Question Confusing D3D9Client error on startup.

Solomonlusk

New member
Joined
Nov 28, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Location
Earth
Hello! I have Orbiter pretty much setup (Input device, D3DX9 etc.) Just one issue. Orbiter.png
 

GLS

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Mar 22, 2008
Messages
4,134
Reaction score
220
Points
88
Hi!
The obvious question is: do you have the D3D9Noise.dds and Null.dds files?
 

GLS

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Mar 22, 2008
Messages
4,134
Reaction score
220
Points
88
Hmm, do you have the orbiter.exe in the "Orbiter2016" folder or in the "D3D9ClientR4.11-forOrbiter2016(r1355)"?
It looks like you didn't unzip the D3D9 files properly...
 

kuddel

Donator
Donator
Joined
Apr 1, 2008
Messages
1,561
Reaction score
89
Points
48
@Solomonlusk I think GLS is on the right track. You have to install all addons (D3D9Client also is an 'addon') into the Orbiter folder.
Your shown Textures folder only shows the files of D3D9Client. If all is installed correct, that folder should contain many more files AND the files from D3D9Client (zip), too.
 

Solomonlusk

New member
Joined
Nov 28, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Location
Earth
I think I'm on the right track, textures show Orbiter and D3D9 files. Still closing though...
1606682745316.png
 

Solomonlusk

New member
Joined
Nov 28, 2020
Messages
4
Reaction score
0
Points
1
Location
Earth
I believe they are all there. log shows everything almost in the green. Except for these 2. 1606688537171.png
 

GLS

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Mar 22, 2008
Messages
4,134
Reaction score
220
Points
88
I believe they are all there. log shows everything almost in the green. Except for these 2. View attachment 23392
That log looks fine, but just to be clear: the files in the D3D9 zip have to be extracted to the Orbiter "root directory", which you have chosen to be "C:\Orbiter2016".
If you indeed extracted the D3D9 files into a subfolder ("D3D9ClientR4.11-forOrbiter2016(r1355)"), I'm not sure how Orbiter found the D3D9 dll.... previous instalation? In any case, you should delete that subfolder and extract the D3D9 files again.
 
Top