PAD abort

Sverige

Member
Joined
Apr 26, 2018
Messages
86
Reaction score
9
Points
23
PAD abort has been working previously with Apollo 7 v8 but not longer works with newer updates.

:tiphat: Mikael
 

indy91

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 26, 2011
Messages
1,187
Reaction score
495
Points
98
Still works for me. At what time in the coutdown are you trying a pad abort?
 

Sverige

Member
Joined
Apr 26, 2018
Messages
86
Reaction score
9
Points
23
Strange, 4 mins and up to liftoff. LET with the capsule moving horizontally to the ground and crashing quickly. After liftoff I have no problems at all and abortion works great. I'll try to restart the simulation.

/Mikael

---------- Post added at 08:56 PM ---------- Previous post was at 08:11 PM ----------

Apollo 8 works fine but not Apollo 7. This also applies to Missions Scenarios Apollo 7 and 8 "before Launch", Apollo 8 works fine but not Apollo 7.
 

indy91

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 26, 2011
Messages
1,187
Reaction score
495
Points
98
Apollo 8 works fine but not Apollo 7. This also applies to Missions Scenarios Apollo 7 and 8 "before Launch", Apollo 8 works fine but not Apollo 7.

So weird, it works perfectly fine for me in the "Apollo 7 - 01 - Before Launch T-60s" scenario.
 

Sverige

Member
Joined
Apr 26, 2018
Messages
86
Reaction score
9
Points
23
When I do the abort the entire rocket immediately lay down horizontally hovering above the ground. Perhaps a new installation of orbiter is needed?
 

indy91

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 26, 2011
Messages
1,187
Reaction score
495
Points
98
When I do the abort the entire rocket immediately lay down horizontally hovering above the ground. Perhaps a new installation of orbiter is needed?

I guess it also depends on what installation you have right now. What NASSP and Orbiter versions are you using? I am using the latest NASSP 8 alpha version (release 1308) and the Orbiter Beta Rev 73 (build from December 3rd, 2017). I haven't updated to the very latest Orbiter Beta yet, but I don't see anything in the changelog that would break things. And even the Orbiter 2016 release should be fine for launches and abort etc.

I wonder if it is a framerate issue. Are you getting a very low framerate? The Saturn might behave weirdly on the ground if that is the case.
 

Sverige

Member
Joined
Apr 26, 2018
Messages
86
Reaction score
9
Points
23
Ok, may depend on the orbiter version. Where can I find Beta Rev 73?
 

indy91

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 26, 2011
Messages
1,187
Reaction score
495
Points
98
http://orbit.medphys.ucl.ac.uk/betainstall.html

Here are the instructions. But I am not convinced this is going to solve the issue. If you are using the Orbiter2016 release the issue probably would still be the same. Not sure though. But you can try it if you want, of course. After all, NASSP is being developed for the Orbiter Beta, not Orbiter 2016 anymore and you could get issues with CSM+LM docked SPS or DPS burns in the Orbiter 2016 release version. So you will want at least Orbiter Beta revision 71. I'm using R73 because that's the newest version for which there is a dedicated DX9 Client, I think.
 

Sverige

Member
Joined
Apr 26, 2018
Messages
86
Reaction score
9
Points
23
Thank you Indy, I think the latest version is 84, I'll try it. :thumbup:

---------- Post added at 02:04 PM ---------- Previous post was at 12:37 PM ----------

Which DX9 Client? I got CTD when using DX9 version R2

---------- Post added at 06:12 PM ---------- Previous post was at 02:04 PM ----------

Ok, I solved it with D3D9ClientBeta 27-for rev73. It seems to work with Orbiter beta v84 and NASSP v8.

---------- Post added at 07:30 PM ---------- Previous post was at 06:12 PM ----------

PAD problem solved! Now everything works as it should. :)
 

Sverige

Member
Joined
Apr 26, 2018
Messages
86
Reaction score
9
Points
23
And the best thing is no stuttering in the main panel!
 
Top