OFMM Lite

HAL9001

super-ninja-orbinaut
Joined
Jun 4, 2010
Messages
1,107
Reaction score
11
Points
38
Location
Stuttgart, Germany
I will trie it, OK?

Please give me Link or so to the scenario of the current state, the vessels I need...
 
Last edited:

Izack

Non sequitur
Addon Developer
Joined
Feb 4, 2010
Messages
6,665
Reaction score
13
Points
113
Location
The Wilderness, N.B.
I will trie it, OK?

Please give me Link or so to the scenario of the current state, the vessels I need...
It's attached to my post HERE. :thumbup:

You need:
UCGO
Deltaglider IV
River Crab's Epimetheus skin for the DGIV, found exclusively HERE.
RC's Prometheus skin for the Arrow, from HERE.
Dgatsoulis' flag cargo HERE.
And finally, my configs for bases on Phobos and Mars HERE. Whew, that's a lot of stuff!

Description is in the scenario. If you promise that you'll actually do it and not vanish, then please do it! :)

Good luck, and godspeed!
 
Last edited:

HAL9001

super-ninja-orbinaut
Joined
Jun 4, 2010
Messages
1,107
Reaction score
11
Points
38
Location
Stuttgart, Germany
Sorry, but you have the same link for the DGIV and the Arrow Skin so I don't have the Arrow skin, wich I need, now.
 
Last edited:

Izack

Non sequitur
Addon Developer
Joined
Feb 4, 2010
Messages
6,665
Reaction score
13
Points
113
Location
The Wilderness, N.B.
Sorry, but you have the same link for the DGIV and the Arrow Skin so I don't have the Arrow skin, wich I need, now.
Well, Orbiter won't crash or anything if you don't have it; it just looks nice in the screenshots. ;)

Anyway, post updated with the proper link. Sorry about that.
 

HAL9001

super-ninja-orbinaut
Joined
Jun 4, 2010
Messages
1,107
Reaction score
11
Points
38
Location
Stuttgart, Germany
That's what I thought too, but it doesn't work at my computer.:facepalm:
I run it on 2010, is that right?
Do I need any special Cargos from UCGO?
 

Izack

Non sequitur
Addon Developer
Joined
Feb 4, 2010
Messages
6,665
Reaction score
13
Points
113
Location
The Wilderness, N.B.
That's what I thought too, but it doesn't work at my computer.:facepalm:
I run it on 2010, is that right?
Do I need any special Cargos from UCGO?
I don't think so...

Can you post your orbiter.log so I can find out what exactly you're missing?
 

HAL9001

super-ninja-orbinaut
Joined
Jun 4, 2010
Messages
1,107
Reaction score
11
Points
38
Location
Stuttgart, Germany
Here it is:
View attachment Orbiter.log
I'm not good in analysing that, but that note:

"
---------------------------------------------------------------
>>> WARNING: Obsolete API function used: oapiRegisterMFDMode
At least one active module is accessing an obsolete interface function.
Addons which rely on obsolete functions may not be compatible with
future versions of Orbiter.
---------------------------------------------------------------
"
looks like I should use Orbiter 2006p1.
I'll trie that and post back if it don't works there, too.
 

HAL9001

super-ninja-orbinaut
Joined
Jun 4, 2010
Messages
1,107
Reaction score
11
Points
38
Location
Stuttgart, Germany
It works now at 2006P1, I'll send back the state as scenario in 20 hours, maybe in 7 hours or so (I have a bitsome to do that day)
should I make screenshots?
 

HAL9001

super-ninja-orbinaut
Joined
Jun 4, 2010
Messages
1,107
Reaction score
11
Points
38
Location
Stuttgart, Germany
and should I add me as Ummu? (I noticed, that the other members of OFFMlite are UMmus in the ship)
And how do you think aout that base, should I use all cargos?
How many people can live in one life-module?
How many off wihich cargos schould be used?
And the most important:
How can I go sure, that the base don't fly away?
What can I do against that all cargos I load out land on mars surface?
 
Last edited:

River Crab

SpaceX Cheer Captain
Addon Developer
Donator
Joined
May 4, 2010
Messages
945
Reaction score
3
Points
18
Location
Washington, D.C. area
and should I add me as Ummu? (I noticed, that the other members of OFFMlite are UMmus in the ship)
Please don't do that, it will make our weight inconsistent. Voyager wasn't even on the ship anyway. You can use anyone you want, though.
And how do you think aout that base, should I use all cargos?
How many people can live in one life-module?
How many off wihich cargos schould be used?
Honestly I've no idea. Izack, 説明頂戴よ説明
How can I go sure, that the base don't fly away?
What can I do against that all cargos I load out land on mars surface?
You must put them down manually. If it goes to the Mars surface, that means it's still technically in orbit around Mars. It should have the state "landed Phobos". Remember, the Phobos visual mesh does NOT correspond to it's physical shape, which is actually just a sphere.

Edit: Also, for clarification, this:

Code:
---------------------------------------------------------------
>>> WARNING: Obsolete API function used: oapiRegisterMFDMode
At least one active module is accessing an obsolete interface function.
Addons which rely on obsolete functions may not be compatible with
future versions of Orbiter.
---------------------------------------------------------------

does not signify an error, it signifies a warning. Whatever made your Orbiter crash was something else, and it doesn't show up in the log. (Dun Dun DUN! :shifty:)
Anyway, we should use 2006p1 from now on because of UCGO problems.
 
Last edited:

Izack

Non sequitur
Addon Developer
Joined
Feb 4, 2010
Messages
6,665
Reaction score
13
Points
113
Location
The Wilderness, N.B.
And how do you think aout that base, should I use all cargos?
How many people can live in one life-module?
How many off wihich cargos schould be used?
I put three per module, with three modules. For the rest of it, whatever looks right to you is okay.
And the most important:
How can I go sure, that the base don't fly away?
What can I do against that all cargos I load out land on mars surface?
Be very, very careful. :lol:

Exit the scenario once in a while and look at (current state).scn. All base modules and UMmus should have
Code:
STATUS landed Phobos
in their lines. If at the end you can't get them to stay down, change the scenario line to landed instead of orbiting, and remove the state vectors. It should suffice to drop the boxes when the UMmu is landed and let them settle to the ground themselves. Phobos' surface gravity is only ~0.05% of Earth's, so even if a box starts flying away, you should be able to fly an UMmu up and grab it. Just try to stay under +11m/s vertical.

No cargoes should land on Mars...I don't understand how a cargo released on Phobos should land on Mars within 10 million years.
 

HAL9001

super-ninja-orbinaut
Joined
Jun 4, 2010
Messages
1,107
Reaction score
11
Points
38
Location
Stuttgart, Germany
I go down with the Arrow untiil the bord computer says "contact" and hold medown wth RCS, and when I do that the cargo goes onto mars.
But it is possible to make a drop operation, too, so it should stay in marsorbit if it's not on phobos-surface, why it goes to mars surface?

---------- Post added 3rd Sep 2010 at 10:58 ---------- Previous post was 2nd Sep 2010 at 19:22 ----------

The mission is very hard, I'll need a itsome more time.
 

Izack

Non sequitur
Addon Developer
Joined
Feb 4, 2010
Messages
6,665
Reaction score
13
Points
113
Location
The Wilderness, N.B.
Yes, it's the hardest mission by quite a bit. >.>

Took me all afternoon and a good chunk of the evening to get everything the way I wanted.

I'll try to gauge the difficulty of missions beforehand in the future, to avoid headaches like this one.
 

dgatsoulis

ele2png user
Joined
Dec 2, 2009
Messages
1,872
Reaction score
221
Points
78
Location
Sparta
Just got back from my vacations on the beautiful islands of Thera. (Santorini)

I see, we've made some progress. (Not much... but some).

@HAL9001: I'm afraid that you got the "short end" of the stick, my friend.
But have no worries. It's YOUR mission, so YOU decide what to do. (Within mission parameters, of course).
It's a fact that (on the latest Orbiter release) the Arrow "misbehaves", when landed on Phobos.
So... why not try to get the cargo and the UMMUs you need in place and then get the Arrow in a "safe", higher or lower Martian orbit?

Also... pics from the mission are good... but a playback is even better. ;)

@Izack: Glad to see that G2 is on the drawing board.
Care to share?
 

HAL9001

super-ninja-orbinaut
Joined
Jun 4, 2010
Messages
1,107
Reaction score
11
Points
38
Location
Stuttgart, Germany
hard working.
coud makeit tomorrow.
I save the screenshots as scenarios and makes screenshot of that later, so the end state as scnfile will come sooner than the screenshots.
 

Izack

Non sequitur
Addon Developer
Joined
Feb 4, 2010
Messages
6,665
Reaction score
13
Points
113
Location
The Wilderness, N.B.
@Izack: Glad to see that G2 is on the drawing board.
Care to share?
Right now I'm doing a crash-course in attachment handling, so that I'll be able to place HLV on other rockets (Ariane 6 seems like overkill), but I'm not sure what a good rocket would be. Saturn I B, maybe? SDLV?

The mission will be a good 3-4 times longer than G1, and likewise is taking much longer to plan, so by all means, take your time with this one. :lol:
 

PhantomCruiser

Wanderer
Moderator
Tutorial Publisher
Joined
Jan 23, 2009
Messages
5,563
Reaction score
124
Points
153
Location
Cleveland
SDLV is pretty sweet. One of those "what if" things. Plus, Simcosmos's stuff is pretty nice to fly.
 

Alexw95

Addon Developer
Addon Developer
Joined
May 28, 2010
Messages
262
Reaction score
0
Points
16
Location
Vancouver BC
sorry guys i have been gone all week jsut got back can some one sum up what is happening for me
 

Izack

Non sequitur
Addon Developer
Joined
Feb 4, 2010
Messages
6,665
Reaction score
13
Points
113
Location
The Wilderness, N.B.
sorry guys i have been gone all week jsut got back can some one sum up what is happening for me
Voyager's out, HAL9001 is in, aaaaaaaand G2 is coming along slowly. Welcome back. :)

PhantomCruiser: I'll have to look at SimCosmos' things. Looks good so far though. The DIRECT series looks promising (although if it's also overkill, I may just stick with good ol' Ariane.)
 
Top