OHM Better ISS

Gargantua2024

The Desktop Orbinaut
Joined
Oct 14, 2016
Messages
1,043
Reaction score
1,250
Points
128
Location
San Jose Del Monte, Bulacan
The IDA shouldn't be present on the ISS when a Shuttle is docked. Last time I checked in older versions, the Shuttle's docking orientation was OK (i.e. about 180° opposite the screenshot above) with just the PMA-only configuration
 

Gieno

Member
Joined
Feb 12, 2021
Messages
96
Reaction score
19
Points
23
Location
Cape Town
That is so weird. Can you post the log. I wonder if the meshes are in the wrong place

make sure the evaguys meshes are here: ISSEVA/SOLIDREDEVA

SetMeshVisibilityMode(AddMesh(oapiLoadMeshGlobal("ISSEVA/SOLIDREDEVA")), MESHVIS_ALWAYS); //Main ship mesh
Ok, will have a look and let you know...👍
 

Gieno

Member
Joined
Feb 12, 2021
Messages
96
Reaction score
19
Points
23
Location
Cape Town
Ok, will have a look and let you know...👍

Thank you very very much for all your efforted in helping me much appreciated...🤝

The ISSEVA Mesh folder, I just had to put that in the right place.

Screenshot (62).pngScreenshot (64).png
 

Gieno

Member
Joined
Feb 12, 2021
Messages
96
Reaction score
19
Points
23
Location
Cape Town
Yeah, this is a bit of a mystery.
The direction of the docking ports is correct for BrianJ's Crew Dragon and my DarkEnergy addons, I think the default Shuttle has the port oriented upside down.
As of v2.8 and before, I just used whatever orientation made the default shuttle dock correctly but as of v2.9 I corrected them for Crew Dragon.
If anyone can clear this up, I'd be appreciated
Once again thank you for such an awesome addon I'm really enjoying it... ;) (y)
 

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
8,557
Reaction score
2,520
Points
203
Location
Dallas, TX
So if you want the questairloack that has eva. you need to make this change to the cfg:

;This might cause strange visual issues... Use at your own risk!
HAS_QUEST = FALSE

BEGIN_ATTACHMENT
C 6.77 -6.7 -4.775 0 -1 0 0 0 1 EVA
C 2.18 -4.65 -4.75 0 1 0 0 0 1 QUEST
END_ATTACHMENT
 

Gieno

Member
Joined
Feb 12, 2021
Messages
96
Reaction score
19
Points
23
Location
Cape Town
v3.1 Released :)

A few small features:
  • Option to hide the IDAs for Shuttle-era PMA docking ports. Several folks have been asking about this, should fix the incorrect shuttle docking orientation bug.
  • The gap spanner is hidden with Quest.
Hi Max-Q

Awesome it works (y) just a question so, does these changes (HAS_IDAS = If this is false, the PMA docking ports will revert to the Shuttle-era configuration (No IDAs) with the use for @BrianJ SpaceX Dragon and for the Shuttle-era PMA docking ports to be change every time you use the different Vessel?
Or can changes be done, for both the ISS for the Shuttle-era and the ISS with IDAs be used at the same time?
 

Max-Q

99 40
Addon Developer
Joined
Jul 5, 2021
Messages
765
Reaction score
1,179
Points
108
Location
Cislunar Space
Website
www.orbiter-forum.com
I'd say the best thing to do would be make a second cfg for the shuttle era ports. Something like ISS_HD_STS.cfg with the HAS_IDAS value set to false.
Yes, the setting is persistent across all scenarios that have the ISS_HD vessel in them.
Setting the state of a docking port at scenario load vs vessel creation can be problematic, so I did it this way.
 

Gieno

Member
Joined
Feb 12, 2021
Messages
96
Reaction score
19
Points
23
Location
Cape Town
I'd say the best thing to do would be make a second cfg for the shuttle era ports. Something like ISS_HD_STS.cfg with the HAS_IDAS value set to false.
Yes, the setting is persistent across all scenarios that have the ISS_HD vessel in them.
Setting the state of a docking port at scenario load vs vessel creation can be problematic, so I did it this way.
Awesome thank you😉👍 Made a second cfg for the Shuttle era ports, no issues on my side.
 

Severin Stumpfegger

New member
Joined
May 19, 2023
Messages
1
Reaction score
0
Points
1
Location
Bavaria
That mod looks amazing! I need an approved post to download it but then i'll immediately try it out
 
Last edited:

callefalsa123

New member
Joined
Oct 16, 2018
Messages
5
Reaction score
4
Points
3
Hi everyone.

I am getting CTD when I try to run the default scenario of Better ISS.
I have already installed both requirements Canadarm2v4.zip and SSRMSD2016update.zip.

I have installed as well D3D9ClientR4.26-Orbiter2016.zip and XRSound-2.0.zip
Do I have to install another requirement?

Orbiter.log (attached) says
============================ ERROR: ===========================
Could not load vessel module: ISS_HD
[Vessel::LoadModule | .\Vessel.cpp | 5747]
===============================================================
============================ ERROR: ===========================
Could not load vessel module: SSRMSD
[Vessel::LoadModule | .\Vessel.cpp | 5747]
===============================================================

Screenshots of Modules and Config/Vessels:
the .dll and .cfg seem to be in the right place.

Modules.png

Vessels.png


Don't know where to look for the problem.

I downloaded Orbiter2016 from here https://www.orbiter-forum.com/resources/orbiter-2016-core-zip-edition.5425/

Thanks in advance.
 

Attachments

  • SSRMSD.cfg.txt
    180 bytes · Views: 1
  • ISS_HD.cfg.txt
    337 bytes · Views: 0
  • Better ISS.scn
    1.6 KB · Views: 0
  • Orbiter.log
    6.8 KB · Views: 2

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
8,557
Reaction score
2,520
Points
203
Location
Dallas, TX
I assume orbiter works? You can run default scenarios.

Nothing looks wrong?
 

callefalsa123

New member
Joined
Oct 16, 2018
Messages
5
Reaction score
4
Points
3
I assume orbiter works? You can run default scenarios.

Nothing looks wrong?

Default Orbiter scenarios work fine.
I've also tried this addons. They all work fine and look good.
  • crewdragon2022_230210.zip
  • falcon9_o2016_221115.zip
  • falconheavy_o2016_220707.zip

Although, I am having problems with these new addons I cannot get them to work.
  • Better ISS. As I mentioned, CTD in loading time.
  • DarkEnergy. Orbiter loads, but the mesh of the vessel isn't shown. Happens with all scenarios.
  • Light-Weight Lunar Lander. Orbiter loads, but the mesh of the vessel isn't shown. Happens with all scenarios.

They all throw something similar in orbiter.log, just as the log from Better ISS.
Could not load vessel module: DarkEnergy\DarkEnergy_Cargo
[Vessel::LoadModule | .\Vessel.cpp | 5747]

Darkenergy:
000000.000: Module Neptune.dll ........... [Build 160828, API 160828] VSOP87(B) Neptune: Precision 1e-006, Terms 391/2024 000000.000: Finished initialising world ============================ ERROR: =========================== Could not load vessel module: DarkEnergy\DarkEnergy_Cargo [Vessel::LoadModule | .\Vessel.cpp | 5747] =============================================================== 000000.000: Finished initialising status 000000.000: Finished initialising camera 000000.000: Finished setting up render state 000000.000: D3D9: [Scene Initialized] 000000.000: Finished initialising panels 000022.235: D3D9: [Session Closed. Scene deleted.] 000022.235: D3D9: [Destroy Render Window Called] 000022.235: XRSound 2.00 (Build Date: Jul 3 2020) terminating. 000022.235: **** Closing simulation session
 

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
8,557
Reaction score
2,520
Points
203
Location
Dallas, TX
Weird. So can you open and default scnerio and add the dark energy/darkEnergy_Cargo as a vessel? If not post the log.
 

callefalsa123

New member
Joined
Oct 16, 2018
Messages
5
Reaction score
4
Points
3
Weird. So can you open and default scnerio and add the dark energy/darkEnergy_Cargo as a vessel? If not post the log.

I can add a dark energy/darkEnergy_Cargo in a default scenario but the mesh of the darkEnergy_Cargo is not shown.

Here's a screenshot
This is the default scenario Delta-glider/Docked at ISS.scn
After it loaded, I added the dark energy/darkEnergy_Cargo with the Sceneario Editor. The screenshot shows that the current view is in fact the new vessel DarkEnergy but the mesh and textures of the vessel arent being shown. They should be right there in the middle of the screen.
I attached this Orbiter.log.
darkenergy not showing mesh.png



This logs shows something similar to the one of Better ISS. Could not load vessel
 

Attachments

  • Orbiter.log
    7.3 KB · Views: 2

Max-Q

99 40
Addon Developer
Joined
Jul 5, 2021
Messages
765
Reaction score
1,179
Points
108
Location
Cislunar Space
Website
www.orbiter-forum.com
Top