Apollo 7 Thread Started T+3HRS CTD

Spudnik

New member
Joined
Feb 1, 2021
Messages
2
Reaction score
0
Points
1
Location
Suffolk
Hi There everyone what a fantastic mod this is. I am currently having a CTD issue on Apollo 7 at T+3HRS just after S4B LV seperation, Where MCC is reading out 1ST phasing manuver the CTD is right after it says at the top Thread Started. I am running Orbiter BETA with NASSAP 8.0, also it is an Orbiter.exe has stopped working crash.

Any help is greatly appreciated
 

indy91

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 26, 2011
Messages
878
Reaction score
159
Points
43
Ah yes, I can replicate that. It's a MCC bug that must be fairly new. The MCC doesn't seem to find the S-IVB and then tries to do calculations with its simulation state. Accessing null pointers is always a bad idea. The S-IVB gets created as a separate vessel in the simulation when you separate the CSM from it. But the MCC doesn't search if the S-IVB now exists, it only searched for it when the simulation was started.

So the temporary workaround is, save and reload somewhere between separating from the S-IVB and the phasing maneuver calculation. That should make the MCC find the S-IVB and prevent the CTD. And I will of course fix the bug, shouldn't be too difficult. Thanks for finding this!

EDIT: It is now fixed in the most recent NASSP release.
 
Last edited:

Spudnik

New member
Joined
Feb 1, 2021
Messages
2
Reaction score
0
Points
1
Location
Suffolk
Wow you work fast! I'm glad it was not my end, and happy to help and love the work you do is there anyway I can donate at all?
 
Top