Spacecraft does not show up in D3D9 client (Orbiter 2016)

MikenJi

New member
Joined
Dec 2, 2016
Messages
17
Reaction score
1
Points
3
Hello,

I have this add-on of the Cygnus spacecraft from 2010 to the 2016 version which worked extremely well a couple of months ago. However, it seems that after I've made a couple of mandatory Windows update, its graphics simply does not show up on the high definition D3D9 client anymore!

1.JPG
2.JPG

Anyone knows why this is the case? Do I need to reinstall everything or is there a reasonable fix to fix problem? Attached you can see example of the same .scn file, same camera angle taken from SD and HD version (the one that is empty was supposed to have the spacecraft visible)

Thanks,
Dewey
 

Johan2011

Active member
Joined
Oct 1, 2022
Messages
160
Reaction score
46
Points
43
Location
Los Mochis, Mexico, Earth, Sol
Requires Create Symbolic Links to Work the Spaccraft Modules in D3D9 Client.

To Create:

1.- Open Orbiter. (Open Orbiter_ng.exe, not Orbiter.exe).

2.- Go to Video tab.

3.- Click Advanced.

4.- Click Create Symbolic Links.

5.- Click Yes.

6.- At last, Click OK.
 

MikenJi

New member
Joined
Dec 2, 2016
Messages
17
Reaction score
1
Points
3
Requires Create Symbolic Links to Work the Spaccraft Modules in D3D9 Client.

To Create:

1.- Open Orbiter. (Open Orbiter_ng.exe, not Orbiter.exe).

2.- Go to Video tab.

3.- Click Advanced.

4.- Click Create Symbolic Links.

5.- Click Yes.

6.- At last, Click OK.
Hi there,

Thanks for replying. I followed your instruction, but it managed to throw another tantrum at me instead! What should I do? :(


1673021676070.png
 

gattispilot

Addon Developer
Addon Developer
Joined
Oct 17, 2007
Messages
8,558
Reaction score
2,524
Points
203
Location
Dallas, TX
What I do for new vessels is just copy the cfg over to the server folder
 

wysiwyg

Donator
Donator
Joined
Jun 30, 2010
Messages
6
Reaction score
3
Points
3
Cheers
Thanks a lot for your help. It's good to have these birds fully functional in D3D
 
Top