Project Orbiter Station Shipyard alpha release

Artlav

Aperiodic traveller
Addon Developer
Beta Tester
Joined
Jan 7, 2008
Messages
5,597
Reaction score
113
Points
153
Location
Moscow
Website
orbides.org
Procedural generation station designer for Orbiter and beyond.
[ame="http://www.orbithangar.com/searchid.php?ID=4075"]Station Shipyard[/ame]

Create space stations by click and roll.

Look into Doc/Orbiter_Shipyard/Station_Shipyard for the manual, or visit http://orbides.1gb.ru/shipgen-manual.php for online version.

This is a work in progress, so many things may be weird.
Feedback is welcome, if you care about it's improvements of course.

The amount of actual content is rather limited so far, thus it's more about the ideas and interface of the program.

oss-090630-2.jpg

oss-090630-3.jpg

oss-090630-4.jpg

oss-090630-1.jpg
 

Woo482

Moderator
Moderator
Addon Developer
GFX Staff
Joined
Feb 13, 2008
Messages
3,048
Reaction score
0
Points
76
Location
Earth?
I'm having problems with placing hab's I can't find any were to attach them to
 

Artlav

Aperiodic traveller
Addon Developer
Beta Tester
Joined
Jan 7, 2008
Messages
5,597
Reaction score
113
Points
153
Location
Moscow
Website
orbides.org
I'm having problems with placing hab's I can't find any were to attach them to
You can attach them to link type 1 (edges of trusses, panels, adaptor's small end) with the sidewards links (choose link in preview window).
 

Woo482

Moderator
Moderator
Addon Developer
GFX Staff
Joined
Feb 13, 2008
Messages
3,048
Reaction score
0
Points
76
Location
Earth?
oh I did not notice you can do that
 

Artlav

Aperiodic traveller
Addon Developer
Beta Tester
Joined
Jan 7, 2008
Messages
5,597
Reaction score
113
Points
153
Location
Moscow
Website
orbides.org
also any chance of us getting a propulsion module ?
Certainly, although i don't know what it will look like yet.
Now the interface is being more or less shaped up, i'll be returning to the original idea - making a procedural variety of station modules.

I think I found a bug
Yes, small module uses large one's link points... To be fixed.
 

Woo482

Moderator
Moderator
Addon Developer
GFX Staff
Joined
Feb 13, 2008
Messages
3,048
Reaction score
0
Points
76
Location
Earth?
ok :) at least its a bug and not me being stupid

---------- Post added at 05:56 PM ---------- Previous post was at 12:07 AM ----------

after making a few more stations I've found another problem that is the RCS effects are off in random locations.
 

Artlav

Aperiodic traveller
Addon Developer
Beta Tester
Joined
Jan 7, 2008
Messages
5,597
Reaction score
113
Points
153
Location
Moscow
Website
orbides.org
Update 090701:
[ame="http://www.orbithangar.com/searchid.php?ID=4075"]Station Shipyard 090701[/ame]


Some notes:
Used link is changed in the preview window, by clicking on the needed link.
You need OpenGL 2.0 capable GPU for it to run properly (post-2004 video card, not Intel GMA)

Changes:
090630-090701:
-Fixed small hab
-Fixed starting node deletion bugs
-Restricted linked node deletion
-Allowed adding blocks if all are deleted
-Allowed changing root node with R key in Chg mode to selected block
-Added some new modules, changed some bad textures
-Added Habitable DG dock

oss-090701-1.jpg
 

Woo482

Moderator
Moderator
Addon Developer
GFX Staff
Joined
Feb 13, 2008
Messages
3,048
Reaction score
0
Points
76
Location
Earth?
it works ok for me I can't see any bugs or any thing
 

Fireproof

New member
Joined
Jun 7, 2008
Messages
241
Reaction score
0
Points
0
when i try to use the shipyard it says Sorry, but your GPU doesn't even support OpenGL 1.4 or above. what does this mean
 

Artlav

Aperiodic traveller
Addon Developer
Beta Tester
Joined
Jan 7, 2008
Messages
5,597
Reaction score
113
Points
153
Location
Moscow
Website
orbides.org
when i try to use the shipyard it says Sorry, but your GPU doesn't even support OpenGL 1.4 or above. what does this mean
As is said in the description, Intel chipsets are not yet supported.
So, either upgrade, or wait for the newer version of the shipyard.

The secondary screen has a critical feature linked into it, yet doesn't work on all GPU's. That will be fixed soon.
 

Fabri91

Donator
Donator
Joined
Jun 2, 2008
Messages
2,040
Reaction score
21
Points
53
Location
Valmorea
Thanks for this great tool, I like it very much!
Have just had a short look at it, but will come back if I find any bugs.
 
Top