Software Can't activate Spacecraft3 animations

NukeET

Gen 1:1
Addon Developer
Donator
Joined
Oct 16, 2007
Messages
1,031
Reaction score
84
Points
63
Location
UT_SLC
Website
sites.google.com
It acts like something is ignoring the "left shift + number pad key" combo needed to activate the animations. The only response I get is activation of RCS thrust.

I have a clean install of Orbiter, v.100830 on Win 7 64bit.

I've tried two different PS/2 keyboards and an USB keyboard...no change.

I haven't ruled out keyboard drivers yet.
 

n122vu

Addon Developer
Addon Developer
Donator
Joined
Nov 1, 2007
Messages
3,189
Reaction score
46
Points
73
Location
KHNB
Which vessel are you working with?
 

Izack

Non sequitur
Addon Developer
Joined
Feb 4, 2010
Messages
6,665
Reaction score
13
Points
113
Location
The Wilderness, N.B.
I've noticed that Spacecraft3's leftshift+[anything] keys are very finicky, and only work a third to half the time they are pressed. This is using a miniature PS/2 keyboard with USB numpad.

Have you tried just pressing the combination over and over again until it works (what I do), or does it never work at all? Do RCS thrusters work normally with the numpad?
 

DaveS

Space Shuttle Ultra Project co-developer
Addon Developer
Donator
Beta Tester
Joined
Feb 4, 2008
Messages
9,282
Reaction score
563
Points
203
Try with NumLock off. That works for me.
 

Loru

Retired Staff Member
Retired Staff
Addon Developer
Donator
Joined
Sep 30, 2008
Messages
3,731
Reaction score
6
Points
36
Location
Warsaw
post INI file - maybe there's something wrong with animation definitions
 

NukeET

Gen 1:1
Addon Developer
Donator
Joined
Oct 16, 2007
Messages
1,031
Reaction score
84
Points
63
Location
UT_SLC
Website
sites.google.com
Does it work with other vessels?

Haven't tried anything else yet.

I've noticed that Spacecraft3's leftshift+[anything] keys are very finicky, and only work a third to half the time they are pressed. This is using a miniature PS/2 keyboard with USB numpad.

Have you tried just pressing the combination over and over again until it works (what I do), or does it never work at all? Do RCS thrusters work normally with the numpad?

Never had a problem activating the animations until moving over to a new PC and OS. OBTW, I've always used full sized keyboards. Yes, RCS thrusters do work normally with the numpad...see post #1.

Try with NumLock off. That works for me.

Thanks DaveS! Turning off NumLock regained the function. Though I've never had to do this before new h/w and new s/w.
:cheers:

Thanks to all too!:cheers::cheers:
 

Mandella

Space Cultist
Donator
Joined
Apr 5, 2008
Messages
368
Reaction score
0
Points
0
Thanks DaveS! Turning off NumLock regained the function. Though I've never had to do this before new h/w and new s/w.
:cheers:

That seems to be a new glitch when using Orbiter 2010 with Win7. Took me forever to figure it out too!
 

Carmen A

redneck kitten with pillow :3
Addon Developer
Joined
Jan 1, 2011
Messages
751
Reaction score
0
Points
0
Location
Can I be in Texas?
Website
v149th.yolasite.com
Does rebinding keypresses to say "shift numpad" using keytweak work? I have this keyboard that has a lot of useless 'media related' shortcut keys and I relabel them for aux. systems control :3
 

DaveS

Space Shuttle Ultra Project co-developer
Addon Developer
Donator
Beta Tester
Joined
Feb 4, 2008
Messages
9,282
Reaction score
563
Points
203
That seems to be a new glitch when using Orbiter 2010 with Win7. Took me forever to figure it out too!
Actually, I have experienced it on 2006P1 as well. So it isn't something new.
 

Mandella

Space Cultist
Donator
Joined
Apr 5, 2008
Messages
368
Reaction score
0
Points
0
Actually, I have experienced it on 2006P1 as well. So it isn't something new.

Huh. Never noticed it on mine until I upgraded to Windows 7. Not doubting you, just saying...

Wonder what triggers it?
 

Carmen A

redneck kitten with pillow :3
Addon Developer
Joined
Jan 1, 2011
Messages
751
Reaction score
0
Points
0
Location
Can I be in Texas?
Website
v149th.yolasite.com
It's strange that my new keyboard had issues in WinXP (shift and Z keys permanently engaged) but the next day I upgraded to a new Win7 system, which likes the new keyboard a lot.

So it might be hardware related.
 

NukeET

Gen 1:1
Addon Developer
Donator
Joined
Oct 16, 2007
Messages
1,031
Reaction score
84
Points
63
Location
UT_SLC
Website
sites.google.com
It's strange that my new keyboard had issues in WinXP (shift and Z keys permanently engaged) but the next day I upgraded to a new Win7 system, which likes the new keyboard a lot.

So it might be hardware related.

I changed over to a new PC and Win 7...but used the same keyboard.

I never saw this issue with 2006P1 or 2010 on the old h/w and os s/w.

Could be a combination of both s/w and h/w.
 
Top