Orbiter-Forum  

Go Back   Orbiter-Forum > Orbiter Space Flight Simulator > MFD Questions & Help
Register Blogs Orbinauts List Social Groups FAQ Projects Mark Forums Read

MFD Questions & Help Post your questions here for help with the Multi-Function Displays.

Reply
 
Thread Tools
Old 02-18-2019, 11:10 AM   #1
Wolf
Donator
 
Wolf's Avatar
Default External MFD and FPS

I am experiencing significant FPS drop when opening external MFDs. If 2 MFDs are opened at the same time my FPS drop down to even less than 10, depending on how large I make them. This happens regardless of which MFD I use.
Running scenarios with SSU (high-res textures) and all Virtual Cockpit screens ON with NO external MFDs opened I usually have 130/150 FPS



This happens with Orbiter2016 in D3D9 (Rev.3.5) both in full screen and window mode and with the following settings:

Screen resolution = 1920x1080 60Hz
MFD refresh rate = 0.04
Panel scroll speed = 100
Visual effects TAB (planetary and general) ALL ON (cubic interpolation ON and Max resolution Level = 19)
AA and Anisotropic Filter = 4x
Font Rendering = Antialiased
Self Shadows = All visible oobjects/27s dither/Terrain mapping Projected

System specs:

CPU Intel i7-860 2.8Ghz
RAM 8 GB
OS Windows 7 Home Premium
GPU Nvidia GTX 650 Ti
19' screen (1920x1080)

yeah, I know it's OLD


Any hints?
Wolf is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2019, 10:23 PM   #2
Ripley
Tutorial translator
 
Ripley's Avatar
Default

With D3D9 you have a "DX9ExtMFD" module.
Did you activate this one, or do you use the default "ExtMFD" one?
Ripley is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2019, 10:48 PM   #3
Wolf
Donator
 
Wolf's Avatar
Default

Quote:
Originally Posted by Ripley View Post
 With D3D9 you have a "DX9ExtMFD" module.
Did you activate this one, or do you use the default "ExtMFD" one?
I have both of them activated.
Wolf is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2019, 11:12 PM   #4
DaveS
Addon Developer
 
DaveS's Avatar


Default

Quote:
Originally Posted by Wolf View Post
 I have both of them activated.
I think you should only have one of them activated as there's the possibility that they can cause interference with each other. So try with only DX9ExtMFD and see if the problem persists.
DaveS is online now   Reply With Quote
Old 02-18-2019, 11:28 PM   #5
Wolf
Donator
 
Wolf's Avatar
Default

Quote:
Originally Posted by DaveS View Post
 I think you should only have one of them activated as there's the possibility that they can cause interference with each other. So try with only DX9ExtMFD and see if the problem persists.

Unfortunately disabling the ExtMFD module does not change anything
Wolf is offline   Reply With Quote
Reply

  Orbiter-Forum > Orbiter Space Flight Simulator > MFD Questions & Help


Thread Tools

Posting Rules
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 07:12 PM.

Quick Links Need Help?


About Us | Rules & Guidelines | TOS Policy | Privacy Policy

Orbiter-Forum is hosted at Orbithangar.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2007 - 2017, Orbiter-Forum.com. All rights reserved.