Orbiter-Forum  

Go Back   Orbiter-Forum > Orbiter Space Flight Simulator > Orbiter Visualization Project
Register Blogs Orbinauts List Social Groups FAQ Projects Mark Forums Read

Orbiter Visualization Project Orbiter external graphics development.

Reply
 
Thread Tools
Old 01-13-2017, 05:28 AM   #1
legios
Orbinaut
Default Running Orbiter 2010 in server mode (no graphics client attached)

Hi guys, returning to orbiter after a long time away

Trying to get d3d client to work, but I get this message when I launch out of orbiter_ng.exe: Running in server mode (no graphics client attached). There are no errors nor CTD...just that message at the end of all the .dlls loading.

I activated the module in the video tab, but the funny thing is that there is no "advanced" button. This probably indicates something, but I'm not smart enough to know what...

Using orbiter 10828 and D3D9Client2016-R1

Thank you for your help
legios is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2017, 08:44 AM   #2
Ripley
Tutorial translator
 
Ripley's Avatar
Default

Not being at my pc, my best guess is that you're using a wrong D3D9 version.
2016-R1 is obviously for Orbiter 2016.

Latest D3D9 for O2010-P1 is 16.5, and it's here (among other places)
http://www.tuttovola.org/index.php?a...view;down=1134

Last edited by Ripley; 01-13-2017 at 11:24 AM. Reason: 16.5 link added
Ripley is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2017, 02:56 PM   #3
InjectorPlate
Orbinaut
Default

I'm having the same issue and errors. I appears I also accidentally installed the 2016 D3D3Client2016-R2 into my /Orbiter 2010 folder. I then installed (overwrote maybe?) that version by dragging in D3D9ClientR15. Still has the same error as before. Going to backup and re-install Orbiter 2010 and the proper client when I get the time. Will let you know how it works out.

Orbiter 2016_ng appears to be working fine.

---
InjectorPlate is offline   Reply With Quote
Old 01-13-2017, 04:18 PM   #4
asbjos
tuanibrO
 
asbjos's Avatar
Default

Sorry for asking the basic questions, but have you activated the D3D9Client module in the Modules tab?
asbjos is offline   Reply With Quote
Old 01-14-2017, 12:09 AM   #5
Xyon
Puts the Fun in Dysfunctional
 
Xyon's Avatar



Default

Quote:
Originally Posted by InjectorPlate View Post
 I'm having the same issue and errors. I appears I also accidentally installed the 2016 D3D3Client2016-R2 into my /Orbiter 2010 folder. I then installed (overwrote maybe?) that version by dragging in D3D9ClientR15. Still has the same error as before. Going to backup and re-install Orbiter 2010 and the proper client when I get the time. Will let you know how it works out.

Orbiter 2016_ng appears to be working fine.

---
JSGME is your friend.
Xyon is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2017, 01:41 AM   #6
legios
Orbinaut
Default I have...see above

Quote:
Originally Posted by asbjos View Post
 Sorry for asking the basic questions, but have you activated the D3D9Client module in the Modules tab?
Installed the latest orbiter build and the latest d3d build. I am running orbiter_ng.exe. Orbiter_ng runs normally, but at the end it says graphic client not installed.

Completely at a loss...

Has anyone gotten the latest build to work?
legios is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2017, 02:05 AM   #7
kuddel
Donator
Default

You might have to install the Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package
(I believe that D3D9Client for Orbiter 2010 was build with VC 2010...would make sense wouldn't it )

Last edited by kuddel; 01-15-2017 at 02:08 AM.
kuddel is offline   Reply With Quote
Old 01-15-2017, 06:27 AM   #8
legios
Orbinaut
Default I just realized why you typed your response...

Quote:
Originally Posted by Ripley View Post
 Not being at my pc, my best guess is that you're using a wrong D3D9 version.
2016-R1 is obviously for Orbiter 2016.

Latest D3D9 for O2010-P1 is 16.5, and it's here (among other places)
http://www.tuttovola.org/index.php?a...view;down=1134
I'm sorry. I'm running 16828 not 10828. Thank you for responding though!
legios is offline   Reply With Quote
Reply

  Orbiter-Forum > Orbiter Space Flight Simulator > Orbiter Visualization Project


Thread Tools

Posting Rules
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 03:59 PM.

Quick Links Need Help?


About Us | Rules & Guidelines | TOS Policy | Privacy Policy

Orbiter-Forum is hosted at Orbithangar.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2017, Orbiter-Forum.com. All rights reserved.