Orbiter-Forum  

Go Back   Orbiter-Forum > Orbiter Addons > Addon Support & Bugs > Addon Developer Forums > Project Apollo - NASSP
Register Blogs Orbinauts List Social Groups FAQ Projects Mark Forums Read

Project Apollo - NASSP Development, support and news for Project Apollo.

Reply
 
Thread Tools
Old 09-28-2018, 08:50 AM   #1
Urwumpe
Certain Super User
 
Urwumpe's Avatar

Question Closing hatch prelaunch in Apollo 7 not working?

Hello there, I gave the Apollo 7 MCC scenario a small spin yesterday, and noticed that I am unable to see the gearbox of the hatch or the closed hatch as in the Apollo 8 scenario for reference. I was unable to close the hatch until aborting the scenario with crew access arm retraction.

Can somebody else reproduce this? It worked as expected in the Apollo 8 scenario, possibly its a difference between Saturn IB and Saturn V.

I used the latest build bot artifacts yesterday.

Also, would it be possible to include a check for a properly closed hatch before crew access arm retraction? Maybe somebody else feels bad about launching in a convertible.
Urwumpe is online now   Reply With Quote
Old 09-28-2018, 11:15 AM   #2
indy91
Addon Developer
Default

Start the Apollo 7 prelaunch scenario, go immediately to the panel for the hatch and try to close it. Does that work? It works for me at least. I'll have to test the hatch closure at the nominal time though. Maybe something is wrong at that time.
indy91 is online now   Reply With Quote
Old 09-29-2018, 09:48 AM   #3
Urwumpe
Certain Super User
 
Urwumpe's Avatar

Default

Quote:
Originally Posted by indy91 View Post
 Start the Apollo 7 prelaunch scenario, go immediately to the panel for the hatch and try to close it. Does that work? It works for me at least. I'll have to test the hatch closure at the nominal time though. Maybe something is wrong at that time.
That's also how I tested it quickily in the Apollo 8 scenario. Maybe its really depending on time.

Maybe also something broke in saving/loading the scenario, I remember I interrupted the sim at roughly T-2:20:00 for changing the Orbiter config a bit.

---------- Post added 29th Sep 2018 at 11:48 ---------- Previous post was 28th Sep 2018 at 13:24 ----------

Worked now at the right time - don't know what failed there. Tried replicated the problem with loading and saving as well, no luck this time. The hatch closed and the gear box became visible.
Urwumpe is online now   Reply With Quote
Old 09-29-2018, 10:13 AM   #4
indy91
Addon Developer
Default

Quote:
Originally Posted by Urwumpe View Post
 Worked now at the right time - don't know what failed there. Tried replicated the problem with loading and saving as well, no luck this time. The hatch closed and the gear box became visible.
Maybe you had clicked the actuator handle selector by accident and it wasn't in the Latch (L) position anymore? That should be the only requirement for the side hatch to close.
indy91 is online now   Reply With Quote
Old 09-29-2018, 10:20 AM   #5
Urwumpe
Certain Super User
 
Urwumpe's Avatar

Default

Quote:
Originally Posted by indy91 View Post
 Maybe you had clicked the actuator handle selector by accident and it wasn't in the Latch (L) position anymore? That should be the only requirement for the side hatch to close.

Possible, I can't exclude it.
Urwumpe is online now   Reply With Quote
Reply

  Orbiter-Forum > Orbiter Addons > Addon Support & Bugs > Addon Developer Forums > Project Apollo - NASSP


Thread Tools

Posting Rules
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:05 AM.

Quick Links Need Help?


About Us | Rules & Guidelines | TOS Policy | Privacy Policy

Orbiter-Forum is hosted at Orbithangar.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2017, Orbiter-Forum.com. All rights reserved.