Orbiter-Forum  

Go Back   Orbiter-Forum > Orbiter Space Flight Simulator > Hardware & Software Help
Register Blogs Orbinauts List Social Groups FAQ Projects Mark Forums Read

Hardware & Software Help Hardware & Software related questions & help.

Reply
 
Thread Tools
Old 09-12-2015, 01:37 AM   #1
lastark
Orbinaut
Question Problems with Windows10

This is my first post, so please excuse any errors in protocol . I'd like to report what seem to be some bugs running Orbiter 2010 with Windows 10. I'm running a Dell Inspiron 7547 with Core i7 and Windows 10 64 bit. 1TB of disk drive and 8G memory. In general, Orbiter 2010 runs pretty well - here are a few exceptions. 1. Some of the time, when I exit the home screen, I have to open TaskMgr to [I]really[/I} close it or I get EM "Orbiter is already running". 2. If I open a secondary information window such as [CTRL] [ESC, or F1 or I etc.] I can't close the window. I have to quit the program and restart. 3. I can't access any transfer orbit window except to the Moon. I tried Mars and Saturn, but nothing happens. I do not remember encountering any of these problems in the past, although I haven't used Orbiter for quite a while - probably not since Windows 7. Any suggestions would be appreciated.
lastark is offline   Reply With Quote
Old 09-20-2015, 02:35 AM   #2
Thinker55
Orbinaut
Default

I have discovered that it seems like the help and close buttons are there in the dialog boxes -- but just not visible. If you click in the upper right corner, you may get Help or if you go very near the right edge, the dialog WILL close.
One issue I have discovered is that in descents -- as from Mir in the Mission 3 scenario -- once you get below 50 miles, the spacecraft suddenly tilts 90 degrees to the left and the controls become virtually useless. A controlled landing is virtually impossible. This is Orbiter 2010 build 100830 on an HP desktop with 8 GB RAM running Windows 10 Enterprise 64-bit on an Intel Quad-core Q9550 processor and an AMD Radeon 6450 display adapter. The same build does not do this under Windows 7 Pro 64-bit on the exact same hardware (I dual-boot to different, but nearly identical volumes.) Running the simulation is Windows 7 Compatibility Mode does not fix this issue.
Thinker55 is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2019, 09:36 PM   #3
marathonboats
Orbinaut
Default

I found some error in windows 10 too. i unistall back to wondows 7. my problem is solved.



_________________
kontraktorkonstruksikapal

Last edited by marathonboats; 10-04-2019 at 07:27 AM.
marathonboats is offline   Reply With Quote
Reply

  Orbiter-Forum > Orbiter Space Flight Simulator > Hardware & Software Help


Thread Tools

Posting Rules
BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
Forum Jump


All times are GMT. The time now is 11:28 PM.

Quick Links Need Help?


About Us | Rules & Guidelines | TOS Policy | Privacy Policy

Orbiter-Forum is hosted at Orbithangar.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2007 - 2017, Orbiter-Forum.com. All rights reserved.