Orbiter-Forum  

Go Back   Orbiter-Forum > Projects > Site Support > Question
Register Blogs Orbinauts List Social Groups FAQ Projects Mark Forums Read

Problems with downloads from orbithangar Issue Tools
issueid=1334 09-03-2017 02:53 PM
Orbinaut
Problems with downloads from orbithangar
Lots of download-links don't work for me at the moment

Hello everybody!
Is it just for me, or can someone reproduce the the Problems with download-links on orbithangar? Every download-link I clicked today produces an errorpage (404 not found) from the nginx webserver.
Example:
Klicking
https://www.orbithangar.com/download.php?ID=6543
on
https://www.orbithangar.com/searchid.php?ID=6543
produces the link
https://mirror.orbiter-radio.co.uk/o...es_v170501.zip

leading to the error page.
Issue Details
Issue Type Question
Project Site Support
Status Responded
Priority 5 - Medium
Unknown
(none)
Users who question this issue 0
Users who do not question this issue 0
Assigned Users (none)
Tags (none)

09-03-2017 03:40 PM
O-F Administrator
 
The links are down for me, and others, too. Xyon is the only person who can fix it, though, so we'll see if we can contact him.
Reply
09-03-2017 04:54 PM
Orbinaut
 
That would be great. I just returned to Orbiter, after refining my skills with KSP for a while and after installing the new release, I Need some toys in my playground... ;-)
Reply
09-03-2017 06:03 PM
Puts the Fun in Dysfunctional
 
I'm aware of the problem, my apologies, I performed some apparently ill-advised maintenance last night which seems to have had a negative impact on file availability. I'm working on the solution.
Reply
09-03-2017 06:22 PM
Puts the Fun in Dysfunctional
 
This should be fixed now.

What happened is that, I keep the OHM assets and the Orbiter assets in two distinct ZFS datasets; the OHM zvol mounts into a folder provided within the Orbiter one, which creates the filesystem structure you can see when you examine the OHM download links. Late last night, I made a small but poorly-considered change to the configuration of the LXC container which serves the mirror site itself, OHM and Orbiter assets combined.

The change caused the container to try to mount the OHM zvol first, which failed because the parent mount directory didn't exist - since it's part of the other zvol. Thus, the files didn't exist, from the nginx frontend's point of view. I've reverted that change, and restarted the container, which resolves the issue.

My apologies for the downtime; it was entirely my fault, and completely preventable.
Reply
09-04-2017 12:37 PM
Orbinaut
 
Thank you very much for your work. the Downloads are accessible again.
Reply
Reply

Issue Tools
Subscribe to this issue

All times are GMT. The time now is 07:21 AM.

Quick Links Need Help?


About Us | Rules & Guidelines | TOS Policy | Privacy Policy

Orbiter-Forum is hosted at Orbithangar.com
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2007 - 2017, Orbiter-Forum.com. All rights reserved.